Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, ağırsıklet boksörü Christian Hemmer ile dünya şampiyonluk final maçına çıkıyor. Londra’da bulunan dev tesis O2 Arena’da gerçekleştirilecek olan karşılaşmanın galibi, dünya şampiyonluk maçı için Klitschko’ya karşı yumruk sallayacak.
On yıldan beri dört dünya şampiyonluk kemerini elinde bulunduran Wladimir Kltitschko da merakla bu maçın galibini beklerken, boks otoriteleri de bu karşılaşmaya kilitlenmiş durumda. Antrenmanların çok iyi gittiğini belirten ünlü çalıştırıcı Bülent Başer, “Şu ana kadar hernangi bir sakatlığımız olmadı. Christian formunun zirvesinde. Maça çok iyi konsantre olduk. Rakibimizin boyunda olan dövüşçüler getirerek çalışmalarımızı ona göre yaptık” dedi.
Türk boksunu da değerlendiren ünlü çalıştırıcı, Türkiye’de son dönemlerde başarılı boksörlerin çıktığını belirterek, “Ne yazık ki Türkiye hala amatör sistemlerini ve düzenlerini aşamadı. Şayet teklif gelirse önümüzdeki olimpiyatlarda boksörlerimizin başında bulunarak, tecrübelerimi onlara aktarmak ve şampiyonlar çıkarmak isterim” diye konuştu.