ORDU (AA) - Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, derelerde ve akarsularda saçma ve tırıvırıyla balık avlayanlara, 310 lira para cezası yazılacağı bildirildi.

Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, sığ sularda saçmayla balık avlanmasının balık popülasyonunu olumsuz etkilediğine işaret ederek vatandaşları yasaklara karşı duyarlı olmaya davet etti.

İç sularda saçma ve tırıvırı ile balık tutmanın yasak olduğunu söyleyen Ayaz, “İç sularda ve akarsularda saçma ve tırıvırı ile balık avlayan vatandaşlara 310 lira para cezası yazılıyor. Ordu’daki birçok akarsuyun sığ olan kısımlarında saçmayla balık tutan bilinçsiz vatandaşlar ayrıca balık stoğunu olumsuz etkiliyor. Fatsa İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak denetimlerimiz sürekli olarak devam etmekte” dedi.

İç sularda oltayla balık avlanmasının av yasağı tarihlerinden sonra serbest olduğunu söyleyen Ayaz, “1 Nisan ile 1 Temmuz arasında sazan, 1 Ekim ve 1 Mart arasında ise alabalığın üreme dönemi olmasından dolayı bu tarihler arasında iç sularda balık avlamak yasak. Yalnız bu tarihler haricinde sadece oltayla balık avlanabilir. Saçma ve tırıvırı ile balık tutanlara hiçbir şekilde müsama gösterilmeyecek” diye konuştu.