Dr. Rümeysa Yeni Elbay, 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti Sivas Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunu yaptı.
AK Parti’den Sivas milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen ,”Dr. Rümeysa Yeni Elbay, “Göreve gelirsem tüm kamu, kurum ve kuruluşlarla ortak akılla hareket edeceğim. Köklü tarihimizden aldığım özgüvenle hareket ederek 17 ilçesi ile beraber Sivas’ımızın daha da gelişmesi, yeni Türkiye’nin inşası, insanlığın barış ve huzuru için sadakatle koşacağım” dedi.
AK Parti İl Teşkilatı’na gerçekleştirdiği aday adaylığı başvurusunun ardından basın toplantısı düzenleyen Elbay, “ Desteklerinizle milletvekili seçildiğim takdirde Ankara’dan Sivas’a geldiğimde adresim ilde il teşkilatı, ilçede ilçe teşkilatları olacaktır. Evime gitmeden önce teşkilatıma geleceğim. Bunun sözünü veriyorum. Parti disiplin kurallarına ve istişare sonucu alınan kararlara harfiyen uyacağım. Bunun da altını özellikle çiziyorum.Bu süreçte şahsıma ve partime göstermiş olduğunuz ve göstereceğiniz teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Demokrasi ve kalkınma mücadelesine tarih içinde omuz vermiş, destek olmuş, bugünlere zemin hazırlamış tüm dava adamlarını saygıyla anıyorum. Bugün 12 yıl öncesine göre yeni bir Türkiye’deyiz. Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide, özgürlüklerde, sivil toplumda, eğitimde, gerek Sivas’ta gerekse ülkemizde yapılan ve her biri devrim niteliğinde olan değişimleri ve ilerlemeyi hepimiz biliyoruz. Bunu fark etmek için, zihinlerimizi yoklayarak, yaşadıklarımızı hatırlayarak, 12 yıl öncesiyle bugünü kendi dünyamızda mukayese etmek dahi yeterli olacaktır.” ifadelerini kullandı.