Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okullararası Yıldızlar Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası açılış töreniyle Trabzon’da başladı.
Açılışa Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Savaş, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, çeşitli illerden gelen sporcu ve antrenörler katıldı. Beşirli Tenis Kompleksi’nde açılışı gerçekleştirilen şampiyonaya 17 erkek, 15 bayan olmak üzere 32 okul katılıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Türkiye’nin çeşitli illerden şehrimize müsabakalar için gelen spor grupları öğretmen arkadaşlar ve antrenörler hoşgeldiniz. Sporcu arkadaşlar unutmamalıdır ki daha yolun başındasınız. Spor her dönemde olması gereken ve vazgeçilmemesi gereken bir aktivitedir. Bunun bilincinde olarak dostluk ve kardeşlik çerçevesinde müsabakalar oynanmalı. Yıldızlar kategorisinin geleceğin milli takımlarını ve sporcularını oluşturması adına çok önemli bir kategoridir” şeklinde konuştu.
8 Mayıs Cuma günü son bulacak olan turnuvaya Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Batman, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, KKTC, Mersin, Muğla, Ordu, Trabzon, Van, Şanlıurfa illerinden 64 erkek, 60 kız sporcu, 62 idareci idareci katıldı.