Aydın’ın Efeler ilçesinde, adliye önünde toplanan yargı çalışanları, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği terör saldırısını kınadı.
Aydın Adliyesi önünde Türk Büro-Sen üyeleri bir araya gelerek terör örgütü üyelerince şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yaşanan terör olayını kınayan Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır , “Olay sadece bir savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Siyasi iktidarın terör örgütlerine verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır. Savcımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve tüm Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz” dedi.
Yaşanan terör olayında güvenlik önlemlerinin alınmadığının görüldüğünü belirten Taşkır, “Terör örgütü üyeleri, ellerini kollarını sallayarak, Avrupa’nın en büyük adliyesi olan Çağlayan Adliyesi’ne girmiş, Savcı Kiraz’ın makamına kadar giderek, Kiraz’ı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de AKP hükümeti, güvenlik önlemlerinin artırılacağını, bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağını söylemişti. Ancak, dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığını, adliyelerde çalışan kamu görevlilerinin tabir-i caizse Allah’a emanet bir şekilde görevlerini yere getirmeye çalıştıklarının ispatıdır” ifadelerini kullandı.