Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Alperen Ocakları Erzurum İl Başkanı Erhan Ükelge, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ükelge, mesajında, “Çanakkale destanı bu topraklarda yaşama azim ve kararlılığımızı millet olarak topyekün gösterirken yaptığımız fedakarlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Çanakkale birlik ve beraberliğin adıdır.Çanakkale milli mücadelenin,yeniden uyanışın,imanın,tevhidin en büyük örneği ve yol göstericisidir.” Dedi.
“Çanakkale kahraman bir milletin varlığını tüm dünyaya ispat ettiği milli bir şahlanışın adıdır.Bu sıradan bir zafer değildir ve bizim düşmandan farkımız iman kuvveti ve samimiyetimizdir” diyen Erhan Ükelge, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu topraklar kolay kazanılmamıştır.Savaşı idrak noktasında milli şairimiz Mehmet Akif’in şu mısraları yeterli oluyor ; Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor! Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi… Bedr’in arslanları ancak bu kadar şanlı idi.Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın. Her yaşta insanımız,erkek kadın demeden mücadele etmiş,yurdumuzun her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşi akına el birliğiyle dur demiştir.Bu zaferin isimsiz kahramanları vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken asla geri dönmeyi düşünmemişler,Türk’lük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir.
Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale şehitlerimiz asla unutulmayacak,Türk milletinin kalbinde dualarında ebedi yaşayacaklardır. Bu düşüncelerle birlikte Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yâd ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”