Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce, 12-18 Yaş Aile Eğitimi semineri düzenlendi. Aile Eğitimi Öğretmeni Maide Dai Zengin tarafından verilen kursa 18 kursiyer katılıyor.
Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçede ilk defa açılan 12-18 yaş aile eğitimi yoğun ilgi görüyor. Haftada bir oturum olmak üzere 14 hafta sürecek olan programda, ergenin gelişimi, ergenle iletişim, arkan ilişkileri, ergenin okul yaşamı, ergenlikte ruhsal ve duygusal sorunlar, riskli davranışlar gibi farklı konular işlenecek.
Aile Eğitimi Öğretmeni Maide Dai Zengin, kursun asıl amacının aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini ve ebeveynlerin ergenlik dönemine girmiş olan çocuklarıyla daha sağlıklı ilişkiler kurmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Aile Eğitimi Öğretmeni Maide Dai Zengin, “Kurstaki amacımız ailelere çocukları ile sağlıklı bir iletişim kurmayı, olumlu davranış ve alışkanlıklar kazandırma yollarını, çocuk bakımını öğretmek, sağlığı ve beslenmesi konusunda yardımcı olmak, temel haklar ve özgürlükler konusunda bilinçlendirmektir. Engelliler ve engelli ailelerini anlamak ve onlara karşı toplumsal sorumluluklarımızı öğretmektir” dedi.