Türkiye’de, Batıdan Doğuya kadar soğuk hava etkisini gösterirken, İzmir ve Küçükmenderes bölgesi soğuk ve çetin kıştan nasibini aldı. Gölcük Gölü, hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düşmesi üzerine buz tuttu.
Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, 51 yıl sonra en soğuk günlerini yaşayan İzmir’de etkili oldu. İzmir’in yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken, yağışlar esarete dönüştü. Özelikle, Bozdağ ve Gölcük Yaylaları başta olmak üzere bir çok noktaya ulaşım durdu. Bazı bölgelerde yer yer kar kar kalınlığı ise 50 santimetreye çıktı. Öte yandan, hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düşmesinin ardından, Gölcük Gölü buz tuttu. Buz tutan göl ve çevresinde kartpostallık görüntüler oluştu. Gölün buz tuttuğunu gören vatandaşlar şaşkına döndü.
"GÖL EN SON 2002’DE BUZ TUTMUŞTU"
Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Ferit Aynalı, gölün en son 2002 yılında buz tuttuğunu belirterek "Gölcük Gölü ve çevresi ile dünyada eşi benzeri olmayan bir yaylamız var. Son günlerde yaşanan soğuk hava ile inanılmaz bir kar yağışı yaşandı. Gölcük’te kar yağışı yoğun olmasından dolayı 50 santime varan alanlar oluştu. Geçen gece havanın eksi 15’lere kadar düşmesinden dolayı göl dondu buz tuttu. En son 2002 yılında böyle bir manzara ile karşılaşmıştık. 90 yıllarda ise bu görüntü sıkça rastladığımız bir manzaraydı. Uzun zaman sonra kış kendini yeniden gösterdi. Kar yağışı hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor; ancak düne kadar yaşanan kuraklık rafa kalktı. Bugün dağlarımız beslendi derelerimiz yeniden akmaya başladı" dedi.