Ağrı’nın Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 ortaokulu arasında “O’nu En Güzel Kim Anlatır” konulu yarışma düzenlendi.
Eleşkirt ilçe genelinde bulunan 18 ortaokulu arasında düzenlenen yarışmanın finali Eleşkirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı. 6 okul arasında yapılan final yarışmasında Peygamber Efendimizi en güzel anlatan Değirmenoluğu Köyü Ortaokulu birinci, Eleşkirt İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Cengiz Topel Ortaokulu da üçüncü oldu.
Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, “O’nu En Güzel Kim Anlatır” konulu yarışmada ilk üç dereceyi alan öğrencilere umre hediyesi ile birinciye cumhuriyet, iki ve üçüncülere de çeyrek altın hediye etti.
Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Çelebi, “Bu projede amacımız, evlatlarımızın Allah’ın Resulünü ne kadar tanıyorlar. O’nu ne kadar anlamışlar. Hayatlarına ne kadar rehber yapmışlar, onu öğrenmek amacıyla hareket ettik. Sonuçta gördük ki öğrencilerimiz beklentilerimizin çok üstündeymiş. Öğrencilerimiz sunumlarını yaparken hepimizin ruhunu farklı bir iklime taşıdılar. Bizlere sponsor olan kaymakamımıza ve emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.