İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim’in her türlü gösteriye kapalı bir alan olduğu için 1 Mayıs’la ilgili kutlamalara da kapalı olduğunu belirterek, sükûnetin sağlanması için herkesin kendi payına düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
Vali Vasip Şahin, katıldığı programın ardından 1 Mayıs’la ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, “Ben öncelikle başta emekçilerimiz, işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızın 1 Mayıs Bayramı’nı kutluyoruz. 1 Mayıs resmi olarak bayram olarak kutlanıyor ve resmi tatil yapılıyor. Bu 1 Mayıs’ın bir bayram havasında ve bayram tadında geçmesini özellikle diliyorum. Biz de valilik olarak 1 Mayıs’ın en güzel şekilde kutlanması için biliyorsunuz 2 miting alanımıza 6 miting alanı daha ilave ederek daha geniş alan sağlamaya çalıştık. Taksim her türlü gösteriye, her türlü toplantıya kapalı bir alan olduğu için de 1 Mayıs’la ilgili kutlamalara kapalıdır. Yalnızca o gün sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin orada çelenk koyma ve çiçek ya da karanfil koyarak Kazancı Yokuşu’nda anma imkanı tanınacak. Ama onun ötesinde orada bir faaliyet olmayacak. Ben siyasi partiler başta olmak üzere konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarından bizlere ve görevlilerimize görevlerini yaparken yardım ve desteklerini talep ediyorum. Herkes huzuru kalp ile 1 Mayıs’ı geçirmeli, ülkemizin ve İstanbul’un huzuru ve sükûnunun korunması noktasında herkes kendi payına düşeni yapmalı” dedi.
1 Mayıs’ta ne kadar polisin görev alacağı yönündeki soru üzerine ise Vali Şahin, “Yeteri kadar tedbirimizi aldık. Yeterli polisimiz var. Onunla ilgili planlamalarımızı dün tekrar gözden geçirdik. Ama biz ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki bu tedbirlerin uygulanmasına, alınmasına bile ihtiyaç kalmayacaktır. Bütün vatandaşlarımızdan ve başta emekçi kesim olmak üzere bu konuyla ilgili duyarlı vatandaşlarımızdan anlayış, yasalara ve alınan kararlara saygılı davranılmasını umut ediyoruz, bekliyoruz ve böyle de olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Vali Şahin, ilan edilen alternatif miting alanları olduğunu vurgulayarak, “Hatta bir siyasi partiyle bir sivil toplum örgütü 1 Mayıs kutlamalarını yapacaklar” dedi. Şahin, Bakırköy ve Kadıköy Salı Pazarı’nda yasal olarak kutlamalar yapılacağını da ifade ederek, “Biz de onlar için her türlü tedbiri aldık daha rahat kutlama yapabilmeleri için” diye konuştu.