Diyarbakır’da, 3 Ocak 2008 tarihinde bir dershane önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişi için anma töreni düzenlendi.
Diyarbakır’da bir dershane önünde PKK tarafından bırakılan bombanın patlamasının 7. yıl dönümü nedeni ile olayın yaşandığı dershane önünde anma töreni düzenlendi. Anma törenine, bombalı saldırıda oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Bombanın patladığı yere karanfiller bırakılmasının ardından ölenler için dualar okundu. Törende konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, şunları söyledi:
"Bir bomba çocuklarımızı aramızda aldı. Burada bulunan bir baba, kızının eve yalnız gitmesini istemediğinden dolayı evladı bekliyordu. Bu acı olayların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Hepimizi büyük sorumluluklar düşüyor. Bu acı olayların yaşanmaması için dilimi, fikrimizi, kullanacağız. İnsanlara şiddetin bir sonuç getirmediği anlatacağız. Allah bizim çocuklarımızın ömrünü sizlere nasip etsin."
Dershane önündeki programın ardından eğitim şehitleri için Cahit Sıtkı Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.