Adana Havalimanı ve Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezi birlikteliği ile düzenlenen "Temel İlk Yardım Eğitimi Programına" katılarak başarı gösteren havalimanı çalışanları, sertifikalarını alarak "İlk yardımcı" oldu.
Adana Havalimanı’nın Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Adana Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Bülbül, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, havalimanı müdürleri ve Türk Kızılayı Adana Şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. 25 Şubat-5 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen ilk yardım eğitimlerini tamamlayan 65 kişi törenle sertifikalarını teslim aldılar.
Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Bülbül, sertifika törenindeki konuşmasında, "Görev yaptığım her yerde Kızılay ile işbirliği yaptık. Olağan ve olağanüstü durumlarda ayrım gözetmeden, koşulsuz hizmet veren Kızılayımızı hayır yapmak istediğimizde hatırladığımız gibi ilk yardım eğitimi almak istediğimizde de unutmadık. İlk yardım sadece çalışanlar için değil toplumun her ferdinin bilmesi gereken bilgilerdir. Başımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz sadece hazırlıklı olmalıyız. Personelimiz aldığı bu eğitimle bir yolcumuzun çocuğunu boğulmaktan kurtarmıştır. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize anında göstermiştir. En yakın zamanda geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızı da gerçekleştireceğiz’’ dedi.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Biz kendimizi bir uçağın kaptanı olarak görüyoruz. Bu uçak kaptanının adı ’barış’, durağımızın ismi ’sevgi’dir. Her gittiğimiz yere iyilikleri bulaştırıyoruz. Bu iyilik sizlerden başka yerlere de gitsin diye biz bir artı daha koymaya geldik. Başka sosyal projelere de destek verdiğinizi görüyoruz. İlk yardım eğitimi alarak hem Kızılay’a destek oluyorsunuz. Hem de fakir fukaranın evine aş ve kaşığına katık oluyorsunuz. İnşallah zorunda kalmazsınız ama aldığınız bu eğitim ile insan yaşamına katkınız olacaktır. Sizlerin aracılığıyla tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İlk yardım eğitimi alın. Kızılay’dan alınan ilk yardım eğitimiyle hem sosyal sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz. Hem de afet zamanlarında ihtiyacı olanlara yardım etmiş olursunuz" diye konuştu.