Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2015 Yılı Teklif Çağrısı İlan Süreci başladı.
KUZKA 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı İlanına ilişkin toplantı düzenleyen KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 3 Mart itibariyle teklif süresinin başladığını açıkladı.
Kastamonu, Sinop ve Çankırı’yı kapsayan KUZKA projelerinden illerin en verimli şekilde faydalanması gerektiğini ifade eden Özcan,"Ajansımız TR82 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’nın amaçları doğrultusunda oluşturduğu İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKAP2), Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (BAP2) kapsamında bugün itibariyle proje teklif çağrısı ilanına çıkmış bulunmaktadır. “Değişim sürüyor, Siz de katılın” sloganı ile potansiyel başvuru sahiplerini proje hazırlamaya çağırıyoruz. Ajansımızın faaliyet bölgesi illeri olan Çankırı, Kastamonu ve Sinop’ta uygulanacak projelere toplam 20 milyon 500 bin TL büyüklüğünde hibe desteği sağlıyoruz. 12 Milyon TL bütçeli İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKAP2) ile TR82 Bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ statüsündeki Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasını amaçlıyoruz. Yani bu özel sektöre yönelik bir program. Bu program kapsamında proje başına Ajansımızın vereceği hibe tutarı en az 75 bin, en fazla 500 bin TL. Destek oranı ise asgari yüzde 25, azami yüzde 50 oranında olacak" dedi.
Özcan, bütçenin eşit şekilde dağıtılmayacağını ifade ederek, nitelikli proje hazırlama önerisinde bulundu.
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten de diğer çağrı dönemlerinde en az proje yapan ve en az destek alan ilin Çankırı olduğunu ifade etti.
KUZKA Genel Sekreter Vekili Hilmi Ergür ise uygun başvuru sahiplerini proje yapmaya davet etti. KUZKA destekleri ile sağlanan faydaların yanında kent ekonomisinin de gelişip güçleneceğini anlatan Ergür, "Çankırı’ya da değişime katılma çağrısı yapıyoruz. İnşallah bölgemize hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.
Ergür, programların başvuru rehberleri ile bilgilendirme ve eğitim toplantılarının ajansın web sitesinden duyurulduğunu sözlerine ekledi.