Dursunbey Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençler Tarihe Yürüyor’ isimli programda, Çanakkale Zaferi’nde şehit olan 100 Dursunbeyli şehit anısına fidan dikildi.
Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına ‘Gençler Tarihe Yürüyor’ adlı program düzenlendi. Programa, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, İlçe garnizon Komutanı Mehmet Ayça, Belediye Başkan vekili Akif Kandemir, Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar, Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililerle öğrenciler katıldı.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan program, kortej yürüyüşü halinde Saz mesire alınana kadar devam etti. Daha sonra 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına ‘Hatıra Ormanı’ programına geçildi. Burada Çanakkale Zaferi’nde şehit olan 100 Dursunbeyli şehit anısına programa katılan 100 genç öğrenci fidan dikti. Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar, bundan 100 yıl önce atalarımızın vatan savunması için Çanakkale’ye gittiğini ve orada atalarımızın Türk tarihinin şeref levhalarından bir tanesini diktiklerini belirtti. Aksanyar “O hatıraları canlı tutmak, millet olduğumuzun farkına varmak için değerli öğretmenlerimiz ile böyle bir etkinlik düzenledik. Diktiğiniz fidanlar Türk yurdunun mührü olsun” dedi.
Konuşmaların ardından fidanları toprakla buluşturan öğrenciler, böyle bir programa katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.