Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen 19 Mayıs Basketbol Gençlik Kupasının Şampiyonu önceki gün Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynan müsabakaların ardından belirlendi. 17 Okul Basketbol takımının kıyasıya yarıştığı kupada şampiyonun adı Bayraktar Anadolu Lisesi oldu.
İl genelindeki 17 okuldan basketbol takımlarının katılımı ile gerçekleştirilen Şehitkamil Belediyesi Basketbol Gençlik Kupasında 300’ü aşkın liseli sporcu öğrenci parke üzerinde buluştu. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Geleneksel Basketbol Gençlik Kupası adeta bir basketbol şölenine sahne olurken, çekişmeli geçen 32 müsabakanın ardından şampiyonluk ipini Bayraktar Anadolu Lisesi göğüsledi. Kupada ikincilik koltuğuna Cumhuriyet Anadolu Lisesi otururken, derece sırlamasında üçüncü sırayı Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi aldı. Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Şehitkamil Belediyesi Basketbol Gençlik Kupasında 300’ü aşkın gencin parke üzerinde buluştuğunu, kupanın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına yakışır bir şekilde fair play ruhu ile tamamlandığının altını çizdi. İl Temsilcisi Alkoçak, “Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen 19 Mayıs Basketbol Gençlik Kupasını amacına uygun bir şekilde tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kupada yapılan 32 müsabakada birbirinden çekişmeli, heyecanlı anlara sahne oldu, ancak tüm gençlerimiz turnuvanın adına yakışır bir şekilde fair play ruhunu elden bırakmadılar. Ben bu organizasyonun düzenlemesinde ve gençlerimizin spor alanlarında buluşmasında emeği geçen başta Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ömer Faruk Şiran’a, okullarımızın değerli idareci ve öğretmenlerine, sporcu arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.
3. Geleneksel Basketbol Gençlik Kupası Ödül Töreninde sporculara yönelik bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Mayıs ayı boyuncu birçok farklı organizasyonla kutladıklarını belirtti. Başkan Fadıloğlu konuşmasında, “Kupaya katılan ve dereceye giren tüm ekiplerimizi gönülden kutluyorum. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de farklı branşlarda spor etkinliklerine katılacak olan tüm sporcu öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen 3. Geleneksel Basketbol Gençlik Kupası ödül töreninde dereceye giren okul takımlarının mutluğuna Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir ve Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak ortak oldu. Kupa töreni esnasında dereceye giren tüm sporcular başarı elde edebilmenin gururunu ve mutluğu aynı anda yaşadı.