Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 16 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA), İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Sahnesi’nde konser verdi.
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin Festival Orkestrası (AIMA), ilk kez Ayvalık dışında bir konsere imza atarak, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de müzikseverlerle buluştu. İdil Biret’in solist olarak katıldığı, Şef Can Okan yönetiminde gerçekleşen ‘İdil Biret ve Mozart’ başlıklı konserde, Mozart’ın Küçük Bir Gece Müziği, Usmanbaş’ın Küçük Gece Müziği ve Mozart’ın K.453, no.17 numaralı piyano konçertosu yer aldı.
AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali, ilk kez Ayvalık dışında konser vermekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yıllardır konserlerimizi Ayvalık’ta düzenleyip, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli müzik adamlarıyla, ülkemizin önemli isimlerini bu konserlerimizde ağırlardık. Ama bu yıl ilk kez Ayvalık dışında bir ilk olarak, bu alanda İstanbul’da bir konser verdik. AİMA’nın yetiştirdiği genç müzisyen Can Okan, AİMA Festival Orkestrasını büyük bir ustalıkla yönetti. Ülkemizin tanınmış gazetecileri ve ünlü simalarının da katıldığı konserde, davetlilerin büyük bir memnuniyetle ayrılması bizlere büyük mutluluk verdi. Ben bu konserde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.