Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu hem bakıcısı hem de öğretmenidir” dedi.
Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Çomaktekin, “Türlü fedakarlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek dünyanın en zor görevini yerine getiren annelerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. İnsan, sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair özelliklerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu hem bakıcısı hem de öğretmenidir” diye konuştu.
Çomektekin, mesajının devamında şunları kaydetti: “Çocuklarını iyi yetiştiren annelerin içinde yaşadığı toplum ahlak ve medeniyet açısından da kalkınır. Merhametin ve sevginin tükenmez kaynağı olan annelerimiz bıkmadan, usanmadan her anlamda güzel nesillerin yetişmesi için çalışırlar. Çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan anne hayatın anlamıdır ve her şeydir. Bu yüzdendir ki, dinimiz de anneye büyük ehemmiyet vermiş ve ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ emri ile annenin önemi vurgulanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden şehitlerimizin aziz anneleri olmak üzere, fedakarlık ve sabır timsali, karşılıksız sevginin sembolü olan tüm annelerimizin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”