Atatürk Üniversitesi ile Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler güçlenerek devam ediyor.
Mevlana Değişim Programı aracılığıyla, Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi`nden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neylya Tankibayeva, Tıbbi Biyokimya bölümünden Prof. Dr. Larisa Muravleva, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yermek Turgunov ve Devlet Tıp Üniversitesi’nin çeşitli sağlık bölümlerinden 14 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, "Research Methodology Course" başlığı altında 10 günlük bir araştırma yöntemleri kursu almak için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldiler.
Öğretim görevlisi ve öğrenciler ilk olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ettiler. Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi ve ikili ilişkiler hakkında bilgiler vererek, işbirliğini artırmadaki iradelerinin devam ettiğini belirtti.
Kazak öğrenciler de Rektörleri Prof. Dr. Raushan Sultanovna Dosmagambetova`nın selam ve hediyelerini ileterek, geçtiğimiz yılda arkadaşlarına yönelik araştırma yöntemleri kursu yapıldığını ve çok memnun kaldıklarını söylediler.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 15 öğretim üyesinin katkı verdiği araştırma yöntemleri kursu 22 Nisan`da sona erecek. Kurs içeriğinde biyoistatistik uygulamalarından araştırma etiğine, proje yazmaya ve laboratuvar kullanımına kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacak.