Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Orman haftası kutlamaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bahçesinde yapılan ‘Çiçek-Çocuk Bahçesi’ açılışında, Lara Kent Ormanı’na, çocuklar için talip olduklarını söyledi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bahçesinde yapılan ‘Çiçek-Çocuk Bahçesi’, Başkan Ümit Uysal, Demircikara Mahalle Muhtarı Ayşe Peçen, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Koordinatörü Lokman Atasoy, meclis üyeleri, birim müdürleri ve eko okullardan gelen öğrencilerin katılımı ile hizmete açıldı.
Lara Ormanı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, “Orman son derece bakımsız ve dağınık. Genel kamu yönetiminden bu alanı istedik. Güzelleştirmek ve bakımını yapmak istiyoruz. Çocuklarımıza doğayı ve ağaçları sevdirme imkanı yaratmak istiyoruz. Kamu yönetiminden yanıt bekliyoruz. Bu anlamlı günde çağrımı yenilemek istiyorum. Muratpaşa halkı olarak, ilgili kurumlardan bu alanı istiyoruz. Ormanı dokusunu niteliğini bozmadan düzenleme yapacağız. Çocuklarımıza doğal yaşam alanı olarak kazandırmak istiyoruz” dedi.
Çevrenin önemine değinen Başkan Ümit Uysal, “Biz bir ideal üzerinde çalışıyoruz. Ego insandan eko insana geçmemiz lazım. Tüketen, her şeyi isteyen insan profilinden uzaklaşmamız gerekiyor. Doğaya çok dengeli ve sevecen yaklaşarak, sonraki kuşaklara bırakacağımız bir çevrede yaşayacağımızın hep farkında olalım. Önümüzdeki yıllarda değişik projelerimiz var. Tam bir geri dönüşüm sağlayabilmek için Muratpaşa’da çalışmalar yapıyoruz. Amaç geri dönüşüm çıtasını yükseltmektir” diye konuştu.