Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Ali Hoşfikirer ölümünün 3. yıldönümünde 20 Mart Cuma günü mezarı başında anılacak.
Hoşfikirer Ailesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şubesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Anadolu Spor Gazetecileri Cemiyeti’nin ortaklaşa organize ettiği anma töreni, 20 Mart 2015 Cuma günü saat 11.00’de Kabasakal’daki mezarı başında yapılacak. Saat 10.30’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünde araç kaldırılacak.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Sait Güleç kişiliği, hoş sohbeti, yardımseverliği ve spora katkılarıyla gönüllerde yer eden Ali Hoşfikirer’in unutulmasının söz konusu dahi olamayacağını belirterek, “Ali hocamızın ülke sporuna büyük emekleri geçmiştir. Şampiyon Ali olarak efsaneleşen Ali Hoşfikirer ağabeyimizi ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle anacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Hoşfikirer’in bıraktığı boşluğun doldurulmasının imkansız olduğuna dikkat çekerken, “Ali Ağabey, her zaman duruşuyla, futbol bilgisiyle örnek alınması gereken bir insan. Çok erken aramızdan ayrıldı. O asla unutulmayacak ender insanlardan birisi” diye konuştu.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer ise, Ali Hoca’nın yaşamında çok önemli yeri olduğuna dikkat çekerek, “Futbol hayatımın her kademesinde Ali Hoşfikirer ağabeyin emeği var. Amatör futbolcuyken de, profesyonel futbolcuyken de, genel kaptan olduğum dönemde de Ali Ağabeyin bana katkılarını söylemekle bitiremem. Onun için ne söylesem azdır. Rahat uyusun. O’nun bıraktığı bayrağı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesindeyiz. O asla ölmedi, ölmeyecek. Hep içimizde yaşayacak” ifadelerini kullandı.
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Basri Baş da, Hoşfikirer’i her geçen gün daha da özlemle aradıklarını belirterek, “Şampiyon Ali’ler kolay yetişmez. O bir şampiyondu, şampiyon olarak da aramızdan ayrıldı. Rahat uyusun” şeklinde konuştu.