Bodrum Belediyesi tarafından “Daha yeşil bir Bodrum için” sloganıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Turgutreis’teki 12 bin metrekarelik alana 750 çam fidanı dikildi.
Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bodrum’un Turgutreis Mahallesi/Akçaalan Mevkii’ndeki belediyeye ait alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları için en uygun mevsim olan ilkbaharda başlatılan çalışmalarda belediye ekipleri, Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi üzerindeki 85 ve 87 Sokak’ta bulunan yaklaşık 12 bin metrekarelik araziye 750 adet çam ağacı fidanı dikti.
Ağaçlandırma çalışmalarına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, Belediye Meclis Üyeleri, Vedat Türkmen Ortaokulu ve Amiral Turgutreis İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri ile Turgutreisliler ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Çalışmalara Tema Vakfı üyeleri de destek verdi.
“BODRUM, YEŞİLİ VE MAVİSİ İLE KUCAKLAŞMIŞ BİR BÖLGE”
Etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken Başkan Mehmet Kocadon, “Bodrum Yarımadamıza baktığımızda çam ağaçları ağırlıklı olarak Bodrum’un kuzey tarafında bulunur. Bodrum’un gelişmesiyle de narenciyemiz, beyaz binalara yenik düştü. Ama bundan sonra narenciye bahçelerimizi korumaya devam edeceğiz. Yamaçlarımızı da çam ağacı dikerek yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bodrum zaten yeşili ve mavisi ile kucaklaşmış bir bölge. Buna artık daha fazla önem vereceğiz. Hep birlikte yeşil bir Bodrum yaratmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız, komutanlarımız, meclis üyelerimiz, halkımız herkes burada.” şeklinde konuştu.
“YAŞANABİLİR, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BODRUM İÇİN KAMPANYALARIMIZ SÜRECEK”
Başkan Kocadon, Bodrum halkının yeşile duyarlı bir halk olduğunu da ifade ettiği konuşmasında, “Bodrum’daki her evin bahçesinde mutlaka narenciye ağacı ya da begonvil vardır. Özellikle yeni yapılan sitelerin peyzaj çalışmalarından ve çevreye duyarlı olmalarından dolayı çok mutlu oluyorum. Eğer doğamız, çevre güzelliğimiz biterse bu binalar hiç bir işe yaramaz. Turist buraya ne için geliyor? Turist buraya tarihi için, doğal güzelliği için, kültürü için geliyor. Bunları bitirirsek niye gelsin ki. Yaşanabilir, sürdürülebilir bir Bodrum için bu kampanyaları devam ettireceğiz” dedi.