Kayseri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Halkla İlişkiler sorumlusu Mahmut Satıcı “2014 yılı içerisinde yardıma muhtaç olanlara en az 100 TIR dolusu yardım malzemesi göndermek için söz vermiştik. Bizler bu sözü 103 yardım Tırı göndererek yerine getirmiş olduk” dedi.
Mahmut Satıcı ayrıca “Suriye’de yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize Kayseri ve çevresinde yaşayan halkın hem yardımlarını hem de dualarını ulaştırıyoruz. Kayseri’de 7’den 70’e herkes yardımlarıyla destek verdi. Genç kardeşlerimiz çeyiz sandığından yazmalarını ve çoğu insanımız evine aldığı kumanyanın bir kısmını bizlerle paylaştı. Suriye’de zalim Esad’ın yapmış olduğu zulmün biran önce bitmesini temenni ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimize Kayseri’de toplanan yardımları ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
Çin devletinin baskıları yüzünden Doğu Türkistan’dan kaçarak Kayseri’ ye sığınan Uygur Türklerine de yardım yaptıklarını belirten Satıcı “Bu arada geçen aylarda Doğu Türkistan’dan gelen yaklaşık 400 kişiden oluşan kardeşlerimize de Kayseri’de idari ve mülki amirlerle beraber içinde İHH olmak üzere birçok STK bu kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamıştır ve yardımlarımız hala devam etmektedir. Biz Kayseri İHH olarak 2014 yılında bir basın toplantısında, bu yıl içerisinde en az 100 TIR dolusu yardım malzemesi göndermek için çalışacağımızın sözünü vermiştik. Bizler bu sözü 103 yardım Tırı göndererek yerine getirmiş olduk. Bu yıl da yardımlarımız aralıksız devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.