Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Yakutiye Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan dersliklerde 2015 Teknik Destek Programı, Palandöken Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Turizm işletmelerinde E-Pazarlama eğitimi projesi düzenledi.
Teknik Destek Programı’na Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Palandöken Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Mahmut Turan, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Kuzeydoğu Anadolu Genel Sekreterliğine vekaleten yetkililer, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu ve kursiyerler katıldı. Proje 10 gün süreli, projenin içinde TRA-1 Bölgesi (Erzurum-Erzincan-Bayburt) illeri, Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren turizm işletmeleri, bölge turizm sektörüne yatırım yapan tüm işletmeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, ulaşım sektörleri davet edildi.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak açıklamasında, “Geldiğimiz günden bu tarafa turizmle ilgili mesajlar veriyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Ama bir Ahmet Altıparmak geldi yaptı, Mehmet geldi bunu yaptı demesinler. Önemli olan sürekliliğin sağlanması, kalıcı bir yapının oluşması. Kurumsal duruşun sağlanması. Bu çerçevede de turizm alt yapı birliğimizi kurduk. Yani bir isim vardı ama ne birliğin meclisi vardı. Yani kuruluş aşaması tamamlanmamıştı. Şu anda tamamlandı. Birçok belediyelerimiz de katılmak istedi, onlarda katıldı. En azından birlik oturmuş oldu. Bu birliğin ilk faaliyeti. Bu faaliyeti sizlerde gördünüz. Erzurum’da bulunan otellerin, pansiyonların, ne kadarı varsa, turizmle kimler ilgileniyorsa, ilgilenenlerin katılacağı, sosyal medyada, internet üzerinden otel pazarlama veya turizmdeki bir takım enstrümanları pazarlama, bununla ilgili bir çalışma. Balıkesir Üniversitesi’nde arkadaşlar buradalar, bizim turizm meslek yüksek okulundan gelen görevliler, bu arkadaşlara sosyal medyada internet üzerinden nasıl pazarlama yapacaklar. Kendilerini nasıl satacaklar, biz çok yeniyiz, işin başındayız, inşallah bu faaliyetler büyüyecek. Sizler ne gayret gösterirseniz gösterin, bu hizmeti veren insanları buna alışması lazım.” diye konuştu.