Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezini bölgenin hizmetine sundu.
Merkez Sorumlusu olan aynı zamanda Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Özge Özalp Yüreğir, Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında kalıcı olarak ruhsatlandırılan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi’nde kalıtsal hastalıklara yönelik olarak klinik genetik, moleküler genetik ve sitogenetik alanlarında hizmet verildiğini ifade etti.
Yüreğir, poliklinikte, genetik nedenlere bağlı ya da genetik yatkınlık sonucu ortaya çıkan hastalıkların teşhisi için erişkin ve çocuk yaş grubu hastalar değerlendirildiğini, gerekli testler planlanlandığını ve risk tahmini yapılarak genetik danışma verildiğini söyledi. Merkezde başta onkoloji hastaları olmak üzere birçok hasta grubunda klinisyenlerin hasta takibi ve ilaç seçimlerinde yönlendirici olan genetik testler yapıldığını vurgulayan Yüreğir, "Merkezimiz bölgemizdeki tek ruhsatlı Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi olup yalnızca Adana içinden değil çevre illerden de yönlendirilen hastalara hizmet vermektedir. Birimimizde yürütülen rutin hizmetlerin yanı sıra farklı branşlarla ortak bilimsel araştırma projeleri yürütülmektedir” dedi.
Dr. Özge Özalp Yüreğir, genetik polikliniğinde; doğumsal anomalili çocuklar, zihinsel gelişim geriliği, İnfertil çiftler (Kısırlık), tekrarlayan gebelik kaybı olan çiftler, tek gen hastalıklarına sahip aileler, doğumsal kan hastalıklarına sahip bireyler, doğumsal kas hastalıkları, kromozom bozuklukları ve cinsiyet gelişim bozukluklarına sahip hastalara hizmet verildiğini de kaydetti.
Genetik merkezinde şu isimler yer alıyor:
"Dr. Özge Özalp Yüreğir (Tıbbi Genetik Uzmanı- Merkez Sorumlusu) Dr. Sezin Canbek (Tıbbi Genetik Uzmanı) Dr. Akif Ayaz (Tıbbi Genetik Uzmanı) Dr. Sinem Yalçıntepe (Tıbbi Genetik Uzmanı) Rukiye Gelişken (Uzm. Biyolog) Pembe Sağır (Teknisyen) Kübra Alptekin (Teknisyen) Zeynep Kaya (Veri Giriş Elemanı)