KIRKLARELİ’de açılan Aday Hakemlik Kursu’na maçlarda düdük çalmak isteyen kadınlar, yoğun ilgi gösterdi.
Kurs seçmelerine Merkez Hakem Kurulu 1’inci Bölge Hakem Kurulu üyesi Adil Uçankaya ve Merkez Hakem Kurulu 1’inci Bölge Sorumlusu Şahin Taşkınsoy katıldı. Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan mülakata 16–28 yaş arasındaki 120 aday katıldı. Kırklareli İl Hakem Kurulu Başkanı Kemal Mustafa Serbes, 2’nci Başkan Ahmet Çetin, kurul üyeleri Haşim Pazar, Haluk Demireli, Serkan Poyraz ile İstanbul Merkez Hakem Kurulu 1'inci Bölge Hakem Kurulu üyesi Adil Uçankaya ve Merkez Hakem Kurulu 1'inci Bölge Sorumlusu Şahin Taşkınsoy, mülakat komisyonunda görev aldı.
İl Hakem Kurulu Başkanı Serbes, yaptığı açıklamada, "Mülakatı kazananlar bizlerle birlikte bu yolda yürüyecekler. Karşımda bu kadar kalabalık adaylarımızın olması çok sevindirici. Hakemlik kolay bir meslek değil. Kazanan adaylar önce bu işin kursunu alacaklar. İlimizde şu anda 12 tane klasman hakemimiz var. Bunlardan bir tanesi de bayan hakemimiz" dedi.
Aday Hakemlik Kursu’na katılan 17 yaşındaki Diğdem Gün ise, “Bayanlar için Futbol çok uzak bir konu. Bayanlar her branş dalında başarılı olabilirler. Bende bunu göstermek için buradayım" diye konuştu.