ÇORUM (AA) - Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Maksutlu köyünde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle derenin taşması sonucu cami, Kur'an kursu ve 25 evi su basarken, 15 araç ile bazı tarım arazileri zarar gördü. 

İlçede dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu, ilçeye 18 kilometre mesafedeki Maksutlu köyünde sele neden oldu.

Aşırı yağış nedeniyle köyün içinden geçen Çatalkaya deresinin taşması sonucu köyün camisi, Kur'an kursu ile 25 evi su bastı, aralarında otomobil, minibüs ve traktörlerin de bulunduğu 15 araç da zarar gördü.

Muhtar Şerafettin Çalışkan, AA muhabirine, derenin taşmasının ardından oluşan sel nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini açıkladı. 

Bazı direklerin yıkılması nedeniyle de köye elektrik verilemediğini, ayrıca içme suyu şebekesinin de zarar görmesiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çalışkan, "Şu ana kadar selden 25 ev ve 15 aracımız etkilendi. Sel sularının yanı sıra dereden sürüklenen kum ve taşlar evlerimize doldu, araçlarımıza zarar verdi. Köy camisi, Kur'an kursu, kahvehane ve köy bakkalı da selden etkilendi. Şu an hepsi kullanılamaz durumda. Vatandaşlarımıza ait sebze ve meyve ekili bahçelerin bir kısmı da zarar gördü. Büyük bir afet yaşadık. Şükürler olsun ki can kaybı ya da yaralanma olmadı" diye konuştu.

Köyde 1970'li yıllarda da sel felaketi yaşandığını belirten Şerafettin Çalışkan, "Sel felaketinin hemen ardından devletimiz tüm imkanlarıyla köyümüze ulaştı. Şu anda çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığı köyde, İl Özel İdaresi ile DSİ ekipleri tarafından sel nedeniyle biriken kum ve taş yığınlarının temizlenmesi ve araçların çıkarılması için iş makineleriyle çalışma yapılıyor. TEDAŞ ekipleri de köye yeniden elektrik verilebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar, içme suyu şebekesinin de zarar görmesi nedeniyle su ihtiyacını köy meydanındaki bir çeşmeden karşılıyor. 

- Milletvekilleri bilgi aldı 

25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Çorum Milletvekili seçilen Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Maksutlu köyüne gelerek, köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çalışmalarla ilgili Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan'dan bilgi alan milletvekilleri, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, vatandaşların zararlarının da en kısa sürede giderileceğini belirttiler.