Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın gezici öğrenim birimlerinden “Banvit Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi” 09 Kasım 2013’den bu yana Malatya ve ilçelerinde faaliyet göstererek, çocuklara eğitim desteği veriyor.
Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in Banvit Ateşböceği ilk olarak Kasım 2013’de Malatya Hanımınçiftliği’nde başladığı etkinliklerine, Cengiz Topel İlkokulu’nda devam ediyor. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi bulunduğu günden bugüne kadar beş okulda 3 bin 438 çocuğa ulaştı.
Kasım 2001’de Banvit’in katkılarıyla hayata geçen Banvit Ateşböceğinde tır dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Ateşböceği sorumlusu Şerif Teymur, tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 2 bin 900 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunduğunu ifade etti.
TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana, 7’si yurt dışında (Makedonya ve Kosova) olmak üzere toplam 88 il ve 523 noktada, 131 bin 753 km yaparak, 867 bin 700 çocuğa ulaştı. TEGV; Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri ile ulaşıyor.