AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan bayan öğrenciler ile bir araya geldi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ebubekir Gizligider, beraberinde AK Partili yöneticilerle birlikte KYK Kız Öğrenci yurdunu ziyaret etti. AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve yurt yetkililerinin de hazır bulunduğu buluşmada, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ebubekir Gizligider, gençlerle sohbet ederek sorularını cevapladı.
Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gizligider, burada öğrencilik yılları, siyasete nasıl girdiği ve yeni dönemde gençler için neler yapılacağı hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Gizligider, "Yeni dönemde, üniversitelerde demokratik ve bilimsel eğitim zeminlerini daha da güçlendirecek, özgürlükleri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.
"AK Parti gençlerimizin, siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir" diyen Gizligider, AK Parti’nin gençler için yaptığı çalışmaları hatırlatarak; "Gençler için siyasetin önünü açarak, seçilme yaşını 25’e düşürdük. AK Parti iktidarlarımız döneminde üniversite harçlarını kamu olarak üstlendik, öğrencilerimizi büyük bir yükten kurtardık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak AK Parti olarak önceliklerimiz arasında yer aldı. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine son verdik. Yükseköğrenim gören gençlerimizin barınma, beslenme, burs ve kredi imkanlarını iktidara geldiğimiz 2002’ye göre çok daha iyi seviyelere ulaştırdık. 2003’ten bugüne, başvuru yapan her üniversite öğrencimize burs veya kredi imkanı sağladık" dedi.
Gençler için yeni dönemde daha çok yatırım yapılacağını belirten Gizligider, "Yeni dönemde, üniversitelerde demokratik ve bilimsel eğitim zeminlerini daha da güçlendirecek, özgürlükleri geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite kuran iktidar olan AK Parti, Nevşehir’de eğitim almamış genç bırakmayacaktır. Elimizdeki rakamlara baktığımızda 2002 yılında 3 bin 131 öğrencimiz bulunurken, 2015 yılında 15 bin öğrencimiz üniversitelerimizin çeşitli bölümlerinde eğitim almaktadır. Yine 2002’de 45 TL olan burs ücretlerini yüzde yüzde 570 artırdık. Bugün lisans öğrencilerimiz 330 TL aylık burs ücreti almaktadır. Yemek ücretlerine bakacak olduğumuzda ise 2002 yılında aylık 11 TL olan ücretler bugün yüzde yüzde 24’lük bir artışla aylık 240 TL ücret almaktadır. Bunlar yaptıklarımızdan sadece bazıları, gençlik kamplarının fiziki şartlarını iyileştirecek, faaliyetleri gençlerin tercihleri doğrultusunda çeşitlendireceğiz" şeklinde konuştu.
Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Gizligider, toplantının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.