Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli bir kadın, Türk hekimlerin yaptığı ameliyatla sağlığını tehdit eden beyin tümöründen kurtuldu.
Ülkesindeki iç savaştan kaçan 68 yaşındaki Fatma Hamadi, kafasında oluşan şişlik nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Yapılan muayene ve tetkikler neticesinde, hastanın Suriye’de daha önce iki kere beyin tümörü ameliyatı geçirdiği ve tümörün tekrar büyüdüğü tespit edildi. Fatma Hamadi, Op.Dr. Elif Akpınar ve Op.Dr. Kadir Oktay tarafından yaklaşık 3 saat süren bir operasyonla sağlığına kavuştu. Ameliyatta, hastaya kafa kemiğinin zarından yeni bir beyin zarı ve eksik olan kafa kemiğinin yerine yapay kafa kemiği kullanılarak yeni bir kafatası oluşturuldu. Tümörün tamamına yakın kısmı çıkarılıp hasta sağlığına kavuşturuldu.
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, müdahale edilmemesi halinde hastanın hayati riskinin bulunduğunu ifade etti. Hastane başhekimi Doç. Dr. Mehmet Gülüm, tıp dilinde menengion olarak bilinen beyin tümörü rahatsızlığına karşı uygulanan cerrahi işlemin, hastanede ikinci kez yapıldığını ifade ederek başarılı operasyon nedeniyle doktorları kutladı.