Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, Türkiyenin Ekonomi tabanlı en büyük STK’sı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) genel kuruluna hazırlandıklarını belirterek, genel kurulda federasyonun ortak adayı Tarkan Kadooğlu’na destek vereceklerini açıkladı.
TÜRKONFED’in olağan genel kurulu, 23 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da Çırağan Palace Kempinski Balo Salonu’nda yapılacak. Türk iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirecek genel kurulda başkanlık için federasyonların ortak aday olarak göstereceği Tarkan Kadooğlu’na, Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, federasyon olarak destek vereceklerini söyledi.
Tarkan Kadoğlu başkanlığında yeni yönetimiyle yurt içinde ve yurt dışında hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacaklarını ifade eden Mesut İşsever, Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’nun olağan genel kurulu 23 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da yapılacağını söyledi. Türk iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirecek genel kurulda başkanlık için federasyonların ortak aday gösterileceğini, halen konfederasyonda başkan yardımcısı olarak görev yapan Tarkan Kadooğlu’nun, TÜRKONFED’e bağlı 22 federasyonun başkanının ortak adayı olarak genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan İşsever, başkanlık için ismi üzerinde tam bir konsensüs sağlanmış olmasını isabetli bir karar olarak değerlendirdi ve konuda tek liste ile seçime giren Tarkan Kadooğluna, Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) olarak tam destek vereceklerini söyledi.
TÜRKONFED’in kuruluşunun 11. yılında Türkiye’nin ekonomi tabanlı en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, “Yeni dönemde konfederasyonların gücüne güç katacak ve oluşacak olan yeni başkan ve yeni yönetimle birlikte iş dünyasını ve özel sektörü en iyi şekilde temsil edecek. Görüş ve önerilerimiz ile ekonomi dünyasına ve ekonomi yönetimine yön vermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.
GÜNSİFED Başkanı Mesut İşsever , konfederasyonun halen 22 federasyon ve 150 dernek üzerinden 12 bin 500 iş insanı ve 30 bin civarında şirketi bünyesinde bulundurduğunu da hatırlatarak, “Konfederasyonumuzun sahip olduğu etkin iş insanı gücünün etkisiyle bu gücü üyelerimizin ve ülkemizin çıkarları için kullanmak, sahip olduğumuz potansiyeli daha fazla harekete geçirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda daha özgür, daha huzurlu, daha mutlu, refah seviyesi daha yüksek bir ülke için Türkiye’nin, Türk iş dünyasının uluslar arası pazarda, global rekabet ortamında ayaklarının üzerinde sağlam bir şekilde durması ülkemizde bölgeler arası gelir farklılıklarının ortadan kaldırılması, her bölgeye yatırım yapılması, Türk iş dünyasının sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşması, üretim ve yatırımın önündeki engellerin kaldırılması, açısından yeni dönemde Tarkan Kadooğlu’ nun Başkanlığını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.