SAMSUN (İHA) – Koçtaş, Samsun’daki ilk, Türkiye’deki 44. mağazasını törenle hizmete açtı.
Samsun’un Canik ilçesindeki eski Baumax Yapı Market’in bulunduğu yere açılan Koçtaş mağazasının açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, tiyatro oyuncusu Çağlar Çorumlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi konuşan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, “Koçtaş burada yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda 35 bin farklı ürün seçeneği ve 75 çalışanı ile Samsunlulara hizmet verecek. Şirketimiz, gittiği her ilde istihdam adına da önemli bir hareketlilik oluşturuyor” dedi.
Karadeniz’de Trabzon’dan sonraki ikinci mağazalarını Samsun’a açtıklarını belirten Haşimoğlu, “Koçtaş mağazalarında yüzde 16 gibi bir oranda 25 yaş altı genç istihdamı var. Bu oran sektör ortalamasının üzerinde. Kadın çalışan oranlarına baktığımızda ise, merkez ofisimizde kadın çalışan oranımızın yüzde 55, üst kademedeki kadın yönetici oranımızın ise yüzde 50 olduğunu görüyoruz. Koçtaş Samsun Mağazası banyo, mutfak, aydınlatma, el aletleri, yer döşemeleri gibi kategorilerde tüketicilerin aklına gelen ilk marka olma hedefi ile geliştirildi” diye konuştu.
Açılış öncesi konuşan Koçtaş’ın tanıtım yüzü olan tiyatro oyuncusu Çağlar Çorumlu, evini değiştirmek isteyenlerin, bahçesini yenilemek isteyenlerin adresinin Koçtaş olduğunu söyledi.
Koçtaş’ın Samsun’a bir okul yaptırmasını isteyen Vali İbrahim Şahin ise, “Her yenilik bizi sevindiriyor. Burada satılacak ürünler Samsun’da üretilen ürünler olursa biz çok mutlu oluruz. Koçtaş’a ya da Koç Grubu’na yakışan Samsun’a bir okul yapmaktır. İnşallah sizden bunu bekliyoruz. Diğer taraftan Samsun’da sürekli üzerinde durduğumuz üretim kesimi ciddi anlamda gayret gösteriyor. Özellikle geçen hafta Canik ilçesinde Çocuk Kongresi yapıldı. Çocuk ürünleri ile ilgili de Canik Belediyesi Çocuk Müzesi yapmayı düşünüyorlardı. Ben orada önerimi gündeme getirmiştim. Özellikle Çin’den gelen, yurt dışından gelen plastik ürünlerin çocukları zehirlediğini, onların kanser yaptığını, doğal ürünlerden oyuncaklar yapılabileceğini söylemiştim. Yine bizim Gülsan Sanayi Sitemizde çocuk ürünleri yapan bir iş yeri var. O ve onun gibi iş yerleri desteklenerek doğal ürünlerden ahşap ağırlıklı çocuk oyuncakları yaptırmak. Onları başta burada, daha sonra da Koçtaş’ın diğer mağazalarında satma imkanı olursa hem Samsunlu sadece alan değil, aynı zamanda mal üreten, bunu da pazarlayan ve satan konumunda olur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Koçtaş mağazasının açılışı yapıldı. Açılış sonrası Vali Şahin ve beraberindekiler mağazayı gezdiler. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Koçtaş mağazasının açılışı öncesi Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve tiyatro oyuncusu Çağlar Çorumlu ile birlikte tadilat ve yenileme çalışmalarını üstlendikleri Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.