Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle Nisan ayında başlayan ‘Mirasınız Kitap Olsun’ kampanyası akademisyenler, öğrenciler ve Belediye yetkililerinin katılımıyla Haliç Yerleşkesi’nde sonlandı.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit D. Arınç, kısa bir sürede 40 bin kitabın toplandığı kampanyanın öğrencilere hayırlı olmasını dilerken, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi çok önemli misyonları yüklenmiş bir üniversite. Üniversitemle övünüyorum. 40 günlük gibi kısa bir sürede 40 bin kitaba ulaşmak çok büyük bir bereket. Kampanyanın bitiminin ilme çok önem veren Fatih’in İstanbul’u fethettiği tarihe denk gelmesi de çok önemli” diye konuştu. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık yaptığı konuşmada kitap kampanyalarının İslam dininin oku emrinin yerine getirilmesine vesile olduğunu vurgulayarak kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.
Kampanyaya bir destek de Türkçe e-kitap veritabanı Hiperlink’ten geldi. Hiperlink Genel Müdürü Harun Karakuş, 1 yıllığına kampanya dâhilindeki 5 okula ücretsiz Hiperkitap (e- kütüphane) hizmeti vereceklerini söyledi.
Akademisyenler ve öğrenciler son kitapları Anadolu’nun farklı illerine yola çıkma üzere kumbaralara bıraktı. Kampanyanın bitiminin fetih gününe denk gelmesiyle misafirlere Osmanlı şerbeti ve gaza helvası ikram edildi. Mirasınız Kitap Olsun kampanyası kapsamında toplanan kitaplar Anadolu’nun farklı illerindeki ilk ve ortaöğretim kütüphanelerine bağışlanacak.