Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bahçıvanlık kursu açılıyor.
Beyşehir Belediyesi ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Beyşehir Hizmet Merkezi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde ilçede Bahçıvanlık meslek kursu düzenleniyor.
Kursla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “8 hafta sürecek olan kurs haftada 5 gün süre ile yapılacak. 98 fiili gün ve 784 saat sürecek olan kurs boyunca, kursiyerlere de her bir gün için 20 lira harçlık verilecek. Ayrıca kursa katılan kursiyerler kurs boyunca sigorta primleri de ödenecek. Devam zorunluluğu olan kursa katılmak isteyenlerin belediye hizmet binasının 3. katında bulunan İş-kur hizmet merkezine başvurmaları gerekiyor” denildi.
Kursa başvuruda istenilen evrak ve şartlar ise şöyle; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, danışmanın uygun görüşüne sahip olmak, emekli olmamak, kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak, açık öğretim harici öğrenci olmamak.”
Açıklamada, kursun başlamasından 6 ay öncesine kadar herhangi bir kurs programlarından faydalanan kişilerin bu kursa katılamayacakları da kaydedildi.