Konya’da, Necmettin Erbakan Üniversitesine (NEÜ) bağlı Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti.
Gönüllü İtfaiyecilik programı tanıtımı kapsamında düzenlenen ziyarette öğrencilere itfaiye birimleri, özel kıyafet, teçhizatlar ve itfaiye araçlarının tanıtımı yapıldı. Öğrenciler olası yangın ve afet durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi. İtfaiye Teşkilatı’nın hizmet binasını tanıyan öğrencilere İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici refakat etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL Merkezinde eğitim gören uluslararası öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, “Öğrencilerimizin ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduk. Gönüllü itfaiyecilik programına verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda Gönüllü itfaiyecilik alanında açacağımız sertifikalı kurslarımıza sizleri de bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL Eğitmeni Uğur Birkandan ise, düzenlenen programın öğrenciler adına çok faydalı olduğunu belirterek, İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici’ye teşekkür etti.
Ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve “Gönüllü İtfaiyeci” olmak isteyenlerin de başvuruları alındı.