ALTIN'I sonra yazacağım, önce ORDU'dan bahsedeceğim. Hem de ne ordu ,sayıları 5 binin üzerinde. Komutanı ise Seyit Mehmet Özkan. Hiç çocukları olmamış. O da kendini spora adamış. O yüzden, "Benim beş binden fazla çocuğum var diyor". Önce Bucaspor'da hizmet vermiş, şimdide Altınordu kulübünün Başkanı. İzmirli'ler onu çok iyi tanıyor. Demir işiyle uğraşıyor, hayli de iddialı. Altınordu'yu 3'den 2'ye, 2'den de, PTT 1.Lig'ne taşıyan bir hizmet delisi. Bebek'te bir kahvaltıda tanıdım kendisini. Kaldırdığınız her taşın altından o çıkıyor. Yabancısız bir takım bina etmiş. Türk futbolunun lokomotif kulübünü kuran rahmetli Sait Altınordu'nun da gözü açık değildir herhalde. Mehmet Seyit Özkan'ın attığı her adımda bir profesyonellik, bir Avrupa kokusu, bir devamlılık var. Bu kadar kısa sürede bir kulübü yeniden yoktan var etmesi ise bir tesadüf değil bilimsel çalışmanın bir ürünü.

ÇOÇUKLARDAN ALIYORUM SİNERJİYİ

Seyit Mehmet Özkan; ''Biz bir sosyal girişimiz. Ne derneğiz ,ne de şu anki statümüz anonim şirket görünmesine rağmen öyle de değiliz. Biz bu ülkenin topraklarına, insanlarına farklı bir şey yapıp yararlı olmak için bu işe girmiş futbol işinde futbolun profesyonelce yapılması gerektiğini vurgulamak için bu yola girmiş 60 kişilik bir insan topluluğuyuz'' diyor. Diyor da bu değirmenin suyu nereden geliyor peki?

"Parayı buluyorum, işte buralara harcıyorum. Çocuklardan aldığım sinerji benim bir numaralı yemeğim oluyor. Hiç çocuğum olmadı. Ama o kadar çok çocuğum var ki, onlara beni hayata tutan en yüce varlıklar."

-"Peki Başkanı para bitince ne yapıyorsunuz" diyecek oluyorum. Yanıt kısa ve öz.

"Dinleniyorum!. Yine para biriktiriyorum. Sonra yine yola devam. Bucaspor'u bizim ekip yarattı. Para biter gibi oldu bıraktık. Şimdi Altınordu üzerinde yoğunlaştık. Başarıya ulaştık demiyorum ama iyi bir yol kat ettik. PTT 1.Lig'de bu yıl iyi bir misafir olacağız. Şampiyonluk, Süper Lig'e çıkma gibi bir sevdamız yok. İyice pişeceğiz. Sonra hedef koyacağız."

SALİH UÇAN'I BİZ ÇIKARTTIK

İşte İlk ALTIN..Salih Uçan'ın transferiyle alakalı anlaşmazlıklar yaşayıp Buca'dan ayrılıp Altınordu'yu şirketleştirdiklerini ifade eden Özkan: ''Biz bu işe 2007 yılında önce Bucaspor'un futbol akademisini kurarak başlamıştık. Orada Salih Uçan'ın transferi ile yapılan anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmak durumunda kaldık ve Altınordu Kulübü'nü şirketleştirdik. Biz geçmişten bu yana tam 7 yıllık bir alt yapı akademi geçmişimiz var bizim. Rahmetli Hasan Doğan döneminde de Futbol Federasyonu'nun akademi liglerine başlamasında bizim de çorbada tuzumuz var. Biz özellikle bu toprakların çocuklarından Avrupa'daki yaşıtları kadar iyi imkanlar verip iyi olanaklar sağlayıp, besleyip, iyi antrenman olanakları sağlamak, iyi antrenörler sağlamak, onları iyi dinlendirmek, sakatlıklarında onların yanlarında en iyi şekilde tedavi ve rehabilite olmalarını sağlamak amacıyla bunu profesyonelce bir iş olarak tuttuğumuz için başarını arkasında bu var. Yani futbol Türkiye'de profesyonelce yapılmıyor. Profesyonel denilse de el yordamı ile yapılıyor biz inşallah bu topraklarda bu işin profesyonelce nasıl yaptırıldığına dahil bir örnek olmak istiyoruz''

BANA SAYIN BAŞKAN DEMEYİN

Kendine koyduğu hedeflerin hiç bitmemesi için çalışma hayatı ile birlikte sporu dizayn eden bir Başkan Özkan. Üstelik ne diyor biliyor musunuz, "Bana Sayın Başkan demeyin. Açıkçası rahatsız oluyorum. Mehmet abi deyin, Bey deyin. Mehmet Amca deyin. Ama Başkan sözünden açıkçası huylanıyorum. Biz insan yetiştireceğiz, futbolcu yetiştireceğiz. Bu uğurda başarılı olmak en büyük arzumuz. Üretim yapmak dediğiniz zaman da bir ekip işi oluyor ekip işi de olunca bence kişilere değil kurumsal olarak gelişmek gerekiyor biz de bunu yapmak için yola çıktık. Yaptığımız işlerde olumlu bir mesafe aldığımız zaman, o zaman görüyoruz ki daha fazla çocuğumuz oluyor!!"

YABANCI YASAĞI KOYDUM

Dedim ya ilginç bir adam Mehmet Seyit Özkan. Daha şimdiden yasağı getirmiş bile. "PTT 1. Lig'de kesinlikle yabancı futbolcu oynatmayacağız" diyor ve ekliyor. ''Burada biraz bekleyeceğiz çünkü biz yabancı futbolcu oynatmama yeminimiz var İnşallah ileride Süper Lig'e de çıkarsak bu yeminimizi tutmaya çalışacağız. Bu iddiamızın arkasında durmaya çalışacağız ama PTT 1. Lig'de kesinlikle yabancı futbolcu oynatmayacağız o yüzden bizim rakiplerimiz mutlaka ya kaleci ya forvet ya da ikisi birden yabancılarla birlikte oynayacaklar. Biz biraz geride başlayacağız. O yüzden biraz burada PTT 1. Lig'de iki yıl durma, bekleme dönemi yaşayabiliriz''

İKİ KİŞİ EVLİ GERİSİ BEKAR

Takımı Süper Lig'in eşiğine getiren Başkan'ın bir enteresan durumu daha var. O da, Altınordu Takımı’nda sadece iki evli futbolcu bulunması. Gerisi bekar ve üstelik 22 yaş ortalaması ile oynuyorlar. Neden bekar" oyuncu tercih ediyorsunuz" diyecek oluyorum, yanıt yine kısa ve öz, "Evlide sorun oluyor biraz. Bekar'a kız boşamak kolay o değil mi"

ATLETİCO BİLBAO'YU ÖRNEK ALIYORUZ

Avrupa'dan Atletic Bilbao'yu örnek aldıklarını da belirten Özkan şu ifadeleri kullandı: ''Biz kendimize Avrupa'dan hangi kulüp örnek aldınız gibi bir soru gelirse kesinlikle Atletic Bilbao diyoruz. Biz de kendi toprağımızın çocuklarına değer vermeyi düşünüyoruz. Çünkü Bask'lılar da bu karakterde bir futbol anlayışını benimsiyorlar"'

ALTINORDU PTT 1.LİG'İN İSTİKRARLI TAKIMI OLACAK

Bu kadar kısa sürede Altınordu efsanesini yeniden dirilten Mehmet Seyit Özkan'ın istikrar abidesi oluşu ise şuradan geçiyor: "Tam yedi yıldır Teknik direktörler değiştirmemişler.". Yanımda çalışan herkes mutlu diyor ve finali ise şu sözlerle yapıyor, "Futbol Federasyonu bu kadar iş yapan kulübü hatırlarsa bundan keyif alırız. Bugüne kadar hiçbir ödüle layık görülmedik, onların nezdinde"

ABDULLAH AVCI NE DİYOR?

Milli Takım Eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise Altınordu Kulübünün Türk futboluna örnek olabilecek bir kulüp modeli olduğunu belirterek o da Altınordu'da gelinen noktayı şu şekilde anlatıyor; ''Tarihinde çok önemli bir kulüp. Benim futbolculuk dönemimde de İzmir'de karşı karşıya oynamıştık. Türk futboluna örnek olabilecek bir kulüp modeli. Ve özelliklede bunun diğer kulüplere örnek olabilecek ve bunun sayısının çoğalmasıyla birlikte Türk futbolunda belki de istikrarın sürekliliğin sağlanabileceği ortamın umarım gerçekleştirecekler. Kendilerine de başarılar dilerim.

Tesisleri, altyapısı var. Özellikle öz kaynaktan oyuncu yetiştirmeye çalışıyor. Bunun da farkına varabilmek medyanın doğru bir ürün olarak sunabilmesinde. Çok önemli oyuncuları var alt havuzlardan gelebilecek. Yurt dışında araştırmaları var. Son derece sağlıklı çalışıyorlar. Çıkıp çıkmamaları önemli değil doğru işler yapmaları istikrarı sağlayacaktır''.

ALTINORDU TESİS ZENGİNİ

Başkan Mehmet Seyit Özkan kelimenin tam anlamıyla, İzmir ekibini tesis zengini yapmış. Selçuk ve Yeşilova Tesisleri’ne şimdi 80 dönümlük Torbalı Tesisleri de eklenmek üzere. Binlerce çocuk buralarda Futbol Akademisi Eğitimi görüyor. En iyi şartlar altında eğitiliyor, besleniyor ve eğitimlerini yapıyor..

U-12 TURNUVASI

3-5 Nisan tarihleri arasında Altınordu'nun Selçuk Tesisleri'nde gerçekleşecek İzmir Cup U-12 Turnuvası'na Avrupa en büyük futbolcu yetiştiricisi olarak gösterilen 48 kulüp katılacak..

İzmir'i Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra Balçova Yaşamspor ile Bornovaspor temsil ederken, futbolseverler Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor ve Başakşehir U12 takımlarının oyuncularını da takip edecek.

AVRUPA KULÜPLERİ

Efsane futbolcuların isimleri yaşatılacağı Turnuvanın işleyişi şu şekilde olacak.

Dünyanın en büyük altyapı kulüplerinin katılacağı 3-5 Nisan tarihlerinde Selçuk-Efes Tesisleri'nde organize edilecek dev turnuvada takımlar, 8 kategoriye ayrılırken, gruplar bir döneme damgasını vurmuş simge futbol adamlarının isimlerinden oluşturuldu. Altınordu'nun efsane oyuncusu Erkan Velioğlu'nun ismi A Grubu'na verilirken, B Grubu'na Beşiktaş'ın unutulmaz başkanı Süleyman Seba, C Grubu'na Galatasaray'ın Taçsız Kral'ı Metin Oktay, D Grubu'na Karşıyaka ile özdeşleşen Gode Cengiz, E Grubu'na Mustafa Türel, F Grubu'na Şakir Kuruş, G Grubu'na Mustafa Denizli, H Grubu'na ise Gürsel Aksel'in isimleri verildi.

Yapılan gruplamaya göre İzmir ekiplerinden Altınordu ile Balçova Yaşamspor, dünyaca ünlü İtalyan devi Juventus ile aynı gruba düşerken, Bucaspor ve Beşiktaş, Porto'nun, Galatasaray ve Bornovaspor, Athletic Bilbao'nun, Fenerbahçe ve Karşıyaka, Paris Saint Germain'in, Trabzonspor ve İzmirspor, Ajax'ın, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor, Kasımpaşa ve Werder Bremen'in, Altay ve Bursaspor, Borussia Mönchengladbach'ın, Göztepe ise Başakşehir ve Roma'nın olduğu grupta mücadele edecekler.

Erkan Velioğlu Grubu: Juventus, Altınordu, 1860 Münih, AEK, Sheffield United, Balçova Yaşamspor.

Süleyman Seba Grubu: Porto, Beşiktaş, Augsburg, Dinamo Kiev, Amity FC, Bucaspor

Metin Oktay Grubu: Athletic Bilbao, Galatasaray, Wattenscheid, Brondby, Ariston Ruse, Bornova.

Gode Cengiz Grubu: PSG, Fenerbahçe, Vitesse, Nordsjaelland, Hammarby, Karşıyaka.

Mustafa Türel Grubu: Ajax, Trabzonspor, Nürnberg, Admira Wacker, Korriku, İzmirspor.

Şakir Kuruş Grubu: Aspire Academy, Kasımpaşa, Werder Bremen, Panathinaikos, Eskişehirspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor.

Mustafa Denizli Grubu: Borussia Mönchengladbach, Bursaspor, Hagi FA, Gabala, Dostuk FC, Altay

Gürsel Aksel Grubu: Roma, Başakşehir, Twente, Vestia, Hoffenheim, Göztepe.'