Türkiye Bedensel engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Lig’inde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kendi evinde oynadığı Hakkari Yüksekova Engelliler maçını 100-29 kazanarak ligdeki başarısını devam ettirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, oynadığı 6 maçın 5’ni kazanarak puan cetvelinde üçüncü sıradaki yerini korudu. Hakkari Yüksekova’da oynanması gereken, ancak federasyonun olumsuz hava koşulları ve güvenlik nedeniyle Gaziantep’te oynanmasına karar verdiği maçta, ev sahibi takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor rakibi Hakkari Yüksekova karşısında farklı galip geldi.
Hakkari Yüksekova karşısında birinci periyodu 20-8, ikinci periyodu 25-6, üçüncü periyodu 23-15 ve dördüncü periyodu 32-0 alan Büyükşehir, karşılaşmayı 100-29 kazanmasını bildi. Musa’nın 33, Mustafa’nın 24, İbrahim’in 22 ve Malik’in 11 sayı ile oynadığı karşılaşmayı farklı kazanmanın sevincini yaşayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu hafta sonunda ligin erteleme maçı olan lider Şanlıurfa ile kendi sahasında oynayacak ve ilk yarıyı tamamlamış olacak.
Galibiyetin sevincini birlikte yaşadıklarını belirten antrenör Muharrem Karakafa, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Ligi’nde aldığımız seri galibiyetlerle önemli bir başarı yakaladık. Hakkari Yüksekova maçını farklı skorla kazanmamız bizleri mutlu etti. Bu maçı yöneticilerimizin büyük bölümü izledi ve maç sonrası galibiyetin sevincini birlikte birlikte yaşadık. Bu galibiyeti yöneticilerimize hediye ediyoruz. Şimdi önümüzde erteleme maçı olan lider Urfa ile karşılaşacağımız maç var. Bu maçı kazanıp ilk yarıyı tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.