Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Proje Yarışması’nda bölge birinciliği elde ederek altın madalya kazandı.
TÜBİTAK tarafından genç bilim adamı yetiştirmek amacıyla bu yıl 46’ıncısı düzenlenen Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Yozgat ve Aksaray’ın dahil olduğu bölgeden katılan projeler, dört günlük serginin ardından jüri üyelerinin değerlendirmesine tabi oldu.
Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri öğrencilerinden Banu Reyyan Çangaya ve Beyza Aydın’ın ’Pi Algoritması’ isimli bilgisayar projesi birinci olarak altın madalya kazandı. Başarılı öğrenciler aynı projeleriyle Türkiye derecesi ve üniversite sınavında ek puan alabilmek için önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak Türkiye finallerinde bir kez daha jüri üyelerinin huzuruna çıkacak.
Elde edilen başarıyla ilgili bilgi veren Mustafa Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya, “Okulumuzda, üniversiteye yerleştirme başarısı kadar bilimsel çalışmalara ve bilim olimpiyatlarına da büyük ağırlık veriyoruz. TÜBİTAK Proje Yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birincilik elde ettik. Öğrencilerimizden Türkiye finallerinde de başarılar bekliyorum. Yelkenoğlu Liseleri, her alanda geleceğin nesillerini yetiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edecektir” dedi.