Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerleri tarafından El Sanatları Sergisi açıldı. Kendi yaptıkları ürünlerin sergilendiği sergide kadınlar tüm eserlerini görücüye çıkardı.
Gaziosmanpaşalı kadınların el emeği göz nurunun sergilendiği, ürettikleri birbirinden güzel eserler düzenlenen Kadın Koordinasyon Merkezi El Sanatları Sergisi ile görücüye çıktı. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide geri dönüşüm malzemelerinden yapılan çantalar, örgü bebekler, iğne oyaları, yatak örtüleri, şiş örgü şal örme, takı tasarım gibi eserler sergilendi. Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği sergide sergilenen ürünler davetliler tarafından yoğun beğeni topladı.
Kadınların emeklerinin sergilendiği bir serginin açılışı yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kadınlarımı enerjilerini bu güne kadar kullanmadıkları yeteneklerini ortaya çıkararak son bir yıl içerisinde yapmış oldukları ürünleri burada bizimle paylaşıyorlar. Gerçekten çok değişik kategorilerde yaklaşık 20 alanda burada kurs eğitimi aldılar. Bugün de burada bir kısmını ortaya koydukları ürünleri bizlerle paylaşmış oldular. Özellikle bir iki alan var ki Türkiye’de ilk kez kadınlarımızın ortaya koymuş olduğu eserler. Özellikle de engelli kardeşlerimizin ortaya koymuş olduğu eserler” dedi.
Başkan Usta, “Atık kağıtlardan ürettikleri çantalar, yine aynı şekilde birçok resim çalışması, onların kendi el yetenekleri marifetleriyle ile ortaya çıkarmış oldukları eserleri bir yıl sonunda neler yaptıklarını burada bizimle paylaşmış oldular. Bizde onların bu ürünlerini hem geliştirmek adına hem de onlara kısa da olsa, az da olsa maddi katkı sağlamak adına bu ürünleri satış ofisimizde satıyoruz. Karlarını onlara takdim ediyoruz. Bu vesileyle onları da teşvik etmiş oluyoruz.her geçen gün kadınlarımızın bu anlamadaki ilgisi ve özellikle de üretilen ürünlerden alma talepleri artıyor. Buda bizim kadınlarımızın motivasyonunu arttırıyor. Bizleri bu anlamda daha fazla bu sektöre destek olmaya zorunlu kılıyor. Aya Bizlerde hem burada onların yeteneklerini ortaya çıkaracak kursları vererek onların bir anlamda meslek edinmelerine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.