Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda sahasında Eskişehirspor’u 3-0 mağlup eden Gençlerbirliği çeyrek finale yükseldi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "3 hafta öncesine kadar ligde devreyi kapatmıştık. Aynı paralelde kupada da çok iyi gidiyorduk. İlk devreyi iyi kapattık. Ancak ikinci yarıda ligde aldığımız sonuçlar istediğimiz gibi olmadı" dedi.
"Eskişehirspor’a karşı oynadığımız futbol, bir krizde olmadığımızı kanıtladı" diye konuşan Şensoy, "Sadece iyi sonuçlar alamıyorduk, sakat futbolcularımız vardı. Artık ilk 8’deyiz rakip seçmek hiç önemli değil. Artık amacımız ligde de kupadaki peformansımızı yükseltmek. Bu öz güven umarım ligde yine Eskişehirspor’a karşı oynayacağımız maça yansır. 90 dakika sahada ne istediğini bilen bir Gençlerbirliği vardı. Hleb, Landel ve Mustafa El Kabir gibi oyuncular gücümüze güç katacak" ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise bugünkü performansın Galatasaray maçındaki performanstan çok uzak olduğunu vurgulayarak, "Maçın ilk önemli pozisyonunu biz yakaladık. Ancak sonuçlandıramadık. İlk yarının sonuna kadar Gençlerbirliği, maçı kontrol altında tuttu. İkinci yarının başlamasından 10 dakika sonra gereksiz yere kırmızı kart görerek 10 kişi kaldık. Causic’in ikinci yarıda aldığı sarı kart çok gereksizdi. Ondan sonra maçın son 12 dakikasında bizim kötü kullandığımız serbest vuruşun ardından kontradan gelen golle 2-0 geriye düştük. Bugün ligde şans bulamayan oyuncular bu fırsatı iyi kullanamadı. 3 gün önce Galatasaray’a karşı takımın performansından memnundum ama bugün hayal kırıklığı yaşadım" sözlerini sarf etti.