Denizli’de, dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde etkili olurken, vatandaşlar nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadı.
Denizli’de gece geç saatlerde başlayan kar yağışı yüksek bölgelerde etkili oldu. Denizli’nin birçok ilçesinde yağan kardan dolayı evlerin üstü ve bahçeler karla kaplanırken, şehir merkezinin bazı bölgelerinde de kar etkisini gösterdi. Denizli-Antalya Karayolu Cankurtaran mevkisindeki yoğun kar yağışı trafiğin aksamasına neden oldu. Cankurtaran mevkisinde yağan kardan dolayı araçlar yolda kalırken, polis ekipleri yolu bir süre trafiğe kapattı. Polis ekipleri Antalya bölgesine gidecek hiçbir araca izin vermezken, kar kürüme araçları ve iş makineleri yolun açık kalması için çaba sarf etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yol kenarlarına diktiği çiçekler ise karla birlikte güzel görüntüler oluşturdu. Yolda kalan Ali Karaca isimli bir vatandaş nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek, "Yukarı bölgelerde kar yağışı daha fazla. Karın yolda da tutmasından dolayı araçların geçişine izin verilmiyor. Nisan ayında bu kar hepimizi şaşırttı. Cankurtaran bölgesi nisan ayı falan dinlemiyor. Araçların dikkatli ilerlemesi gerekir" dedi.
Denizli-Antalya karayolunda yapılan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açıldı.