Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik, aile eğitim programı düzenlendi.
İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Şafi Özperk ve özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı. 2 gün sürecek olan aile eğitim programı kamu spotunun izlenmesi ile başladı, ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in, açış konuşmasıyla devam etti. Çelik, ülke nüfusunun yüzde 12’sinin özel gereksinimli bireylerin oluşturduğunu belirterek "Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda, yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz bu eğitimden faydalanmakta. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin kurumları, bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Milli eğitim olarak, özel gereksinimli çocuklarımıza kaliteli hizmet vermek amacıyla yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Eğitim Uygulama Merkezi (1. ve 2. kademe), İş Eğitim Merkezi, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim kurumları ile özel eğitim sınıfları gibi birçok kurumumuzda engelli bireylerimize hizmet vermekteyiz. Engelli çocuklarımıza eğitim yuvası olan okulların sayısı arttıkça, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, bağımsız bir yaşam sürdürebilmesi, kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma yararlı bir birey haline gelmesi için herkes üzerine düşeni yapma gayreti içinde. İki gün sürecek olan aile eğitim programında, emeği geçen herkese ve siz duyarlı tüm ailelerimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’e, açış konuşmasının ardından iki özel gereksinimli öğrenci çiçek verdi. Program özel gereksinimli bireylerin hakları konusunda hazırlanan sunumlarla devam etti.