Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen “Binalarda yangın güvenliği ve yönetmenlikler” konulu konferans Cuma günü düzenlenecek.
Konferans öncesi konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mustafa Raif Uçar programlarına herkesin davetli olduğunu söylediler.
İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda 13 Mart Cuma günü saat 09.30’da yapılacak olan konferansa başta tüm sivil toplum örgütleri olmak üzere mimar, mühendis ve vatandaşları beklediklerini söyledi.
Bu konferansı düzenlemelerindeki amaçlarının insanların daha emniyetli binalarda yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Acar, bu nedenle ilgili herkesi etkinliklerine beklediklerini söyledi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mustafa Raif Uçar ise, Türkiye’de ve dünyada yangın felaketi nedeniyle ciddi oranlarda can ve mal kaybını meydana geldiğini belirterek, “Yangın ne zaman ve nerede başlayacağı belli olmayan ve ne kadar süreceği de önceden kestirilemeyen bir felakettir. Yangından can ve mal kaybının önlemenin birinci koşulu yangının çıkmasını önlemek ve buna uygun tedbirler almaktır. İkinci koşulu ise yangın çıktığında erken müdahale ederek yangının büyümesini ve yayılmasını önlemektir” dedi.
Yangının söndürülmesini sağlamak ve yangın esnasında insanların güvenli bir şekilde binadan tahliyesi için gerekli önlemlerin alınmasının yapı sektöründe mekanik tesisat alanına giren bir uzmanlık dalı olduğunu vurgulayan Uçar, “Makine Mühendisleri Odası, meslek alanları içerisinde yer alan her konuda olduğu gibi mekanik tesisat alanında da hızla gelişen teknoloji ve artan bilgi birikimi doğrultusunda, makine mühendis üyelerinin gereksinimlerini sürekli gündeminde tutmakta ve çok yönlü çalışmalar yapmaktadır” dedi.
Uçar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Makine Mühendisleri Odası yangın konusunu sadece bir tasarım konusu olarak ele almaz, uygulama safhasının da önemli bulur. Uygulama sonrası bu yapıların yangın tesisatlarının çalışır durumda olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini düşünmektedir.
Günümüzde yangın güvenliği önemi her geçen gün daha fazla artmaktadır. Binalarda aktif ve pasif yangın korunum sistemlerinin ele alınacağı, mimarlar, mühendisler ve bakım, işletme faaliyetlerini gerçekleştiren çalışanlara hitap eden etkinlikler düzenlenmesi gerekliliğinden yola çıkarak;
13.03.2015 tarih saat 09.30 da Malatya Ticaret ve sanayi Odası konferans salonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Makina Mühendisleri Odası İşbirliği ile düzenlenecek olan “Binalarda yangın güvenliği ve yönetmelikler” konulu konferansımıza tüm halkımız davetlidir.