Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören Beldesinde yaşayan bir grup lise öğrencisi, Çanakkale Zaferinin 100'üncü yılı dolayısıyla bu kente gönderildi.
Pazar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçeye bağlı Üzümören beldesinde bulunan lisede okuyan bazı öğrencilerin bu kente gönderilmesine karar verildi. Ardından ise Çanakkale'ye daha önce gitmeyen 40 öğrenci belirlendi. Bu öğrenciler için uğurlama programı düzenlendi. Beldede yapılan programa Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy Kızılgül ve öğrencilerin aileleri katıldı.
"TURİSTLİK GEZİYE GÖNDERMİYORUZ"
Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy Kızılgül, Çanakkale zaferinin önemine değinerek, "Sizleri dünya tarihinin dönüm noktası olan yere gönderiyoruz. Bir turistlik geziye göndermiyoruz. Dağları taşları göresiniz diye göndermiyoruz. Bundan 100 yıl önce Anadolu'nun her tarafından helal süt emmiş vatan evlatları dönmemek üzere gittiler. Dönemeyecekleri bile bile gittiler. Vatan dediğiniz coğrafyayı bu toprak parçasını vatan yapmak için gittiler. Vatan kanla, canla, onurla, haysiyetle bedeli canla ödendikten sonra adını almış toprak parçasıdır. 100 yıl önce Çanakkale'de nefesini verenler olduğu için rahat nefes alıyoruz" dedi.
Daha sonra kurban kesilerek dua edildi. Ellerine kına yakılan öğrenciler havai fişek gösterileri altında Çanakkale'ye davul zurna eşliğinde uğurlandı.

FOTOĞRAFLI