Bingöl’ün Genç ilçesinde öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencileri obezite konusunda uyararak, "Hazır yiyeceklerden ve çok şekerli ürünlerden uzak durmalıyız. Bunlara dikkat etmezsek obezite sorunları olan sağlıksız nesiller yetişir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Şube Müdürü Orhan Seven ve Ömer Abdulaziz Döger ile birlikte Genç Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Erken saatlerde okula giderek mutfakta kahvaltının hazırlanmasına yardım eden Sarı, daha sonra öğrencilere kahvaltı servisi yaptı. Programda öğrencilerle sohbet eden Sarı, "Henüz gelişim çağında olan ve yedikleri her şeyin kalsiyum olarak vitamin olarak dönen bu çağda sizler yediğiniz her şeye dikkat etmelisiniz. Özellikle meyve, sebze, süt ve peynir ürünleri kullanmanız lazım. Hazır yiyeceklerden ve çok şekerli ürünlerden uzak durmalıyız. Bunlara dikkat etmezsek obezite sorunları olan sağlıksız nesiller yetişir. Sağlığımız açısından, geleceğimiz açısından bu tür yiyeceklerden kaçınmamız gerekir" dedi.
Sarı, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte okulu gezerek fiziki yapı ve donanımı ile ilgili incelemelerde bulundu.