AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince yaptırılan Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 7 çiftin nikahı kıyıldı, çok sayıda çift müzeyi ziyaret etti.

Ferhat ile Şirin efsanesindeki kanal olduğu belirtilen ve kentte "Ferhat Su Kanalı" olarak bilinen mevkide bulunan, içinde Romeo ve Juliet'ten Leyla ile Mecnun'a, Kerem ile Aslı'dan Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin "ilahi aşk"ına kadar birçok efsanevi aşkın yansıtıldığı müzede çiftler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah kıydırmanın mutluluğunu yaşadı.

Nikahı kıyılan genç çiftler, müzenin bahçesinde yer alan Ferhat ve Şirin'in sembolik mezarları başında dua ederek dilek tuttu, aşıklar çeşmesinden su içti.

Hayatını Nurgül Elbir ile birleştiren Ömer Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlamlı bir günde güzel bir yerde nikahları kıyıldığı için mutlu olduklarını belirtti.

Aşklarının ve evliliklerinin de müzede bulunan aşıklar gibi uzun süreli olması dileğinde bulunan Koç, "Sevenlerimiz yanımızda, bizi yalnız bırakmadılar. Güzel, duygu dolu bir mekanda inşallah ömür boyu sürecek bir mutluluğa imza attık. Allah utandırmasın" dedi.

 Çiftler, daha sonra "Ferhat Su Kanalı" olarak bilinen mevkide yürüdü, fotoğraf çektirdi. Öte yandan çok sayıda sevgili, bu anlamlı günde müzeyi ziyaret etti.