Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi köprülerin onarılarak hizmete sunulacağını ve köprülerin eski kimliğine kavuşturulacağını söyledi.
Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 6 mahalle köprüsünün tespit edilerek planlarını çizildiğini ve onarıma başlanacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi ilçesi aynı zamanda Anadolu’nun tarihi kimliği sayılır. Çünkü Kayseri ilinde mevcut tarihi eserlerin önemli büyük eserleri ilçe sınırlarımız içerisindedir. Eski sokak köprülerimiz günümüzde hizmette verse tehlike arz etmekte ve pek kullanılmamaktadır. Ancak şehir planında hepsinin yerleri bellidir. Eski yayınlar, fotoğraflar ve diğer belgelerdeki görüntüler ile bu köprüler aslına uygun olarak inşa edilecek ve yine bizleri birbirimize bağlayarak ulaşmamızı sağlayacaktır. 6 adet köprünün 3 tanesi Gesi, 2’sinin Tavlusun, birinin ise Germir bölgesinde yer almaktadır" dedi.
Tescil edilmiş 6 köprünün mülkiyet sorunu olmadığını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, tarihi köprülerin bir kısmının vakıflara ait, bir kısmının da Melikgazi Belediyesine ait olduğunu kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi mekanların Melikgazi Belediyesine emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu’nun bu tarihi mekanlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.