Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası boyutta düzenlediği Liselerarası Tiyatro Festivali’nde perde kapandı ve dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’nin ödül töreni, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
"FESTİVALİN BİRİNCİSİ SALONLARI DOLDURANLAR"
Festivalin ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in il dışında olması nedeniyle ödül törenine katılamadığını belirtti. Türkiye’deki liseler arasında uluslararası boyutta düzenlenen ilk ve tek festivali Kayseri’de yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Durukan, bu yıl festivale Kayseri’den, il dışından ve yurt dışından toplam 32 okulun katıldığını söyledi.
Konuşmasında festivale gösterilen ilgiye dikkat çeken Durukan sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yıl festivalde yaklaşık gerek oyuncu gerekse de teknik ekip olarak 1000 öğrenci sahneye çıktı. 20 bine yakın seyirci salonlarda liseli tiyatrocuları izledi. Geriye doğru baktığımızda bugüne kadar 200 bin kişinin festivali izlediğini, yurt içi ve yurtdışından 280 okulun bu festivalde yer aldığını görüyoruz. Bu gerçekten önemli bir başarı. Şunu da ifade etmek isterimki, bu festivalin birincisi yok. Bu festivalin birincisi salonları dolduranlardır. Bu festivalde hiçbir okul bir başka okulla yarışmadı. Şunu biliyorumki bu festivale katılan öğrenciler Türkçeyi daha güzel kullanan, daha disiplinli ve daha sosyal bireyler olacaktır."
Törende daha sonra 10’uncu Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’nde dereceye giren okul yöneticileri ve öğrencilere ödülleri verildi.