İtalya’da havada akrobasi yapan iki uçağın birbirine çarpması sonucu bir pilot hayatını kaybetti, acil iniş gerçekleştirmeyi başaran diğer pilot ise hafif şekilde yaralandı.
İtalya’nın Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Teramo ilinde havada akrobasi gösterisi yapan iki uçak çarpıştı. Çarpışma sonrası bir uçak kontrolü sağlayıp yoluna devam ederken, diğeri ise denize düştü. Pilotlardan birisinin ölümüne neden olan kaza, sahil kenarından gösteriyi izleyenlerin kameralarına an be an yansıdı.
Denize düşmekten son anda kurtulan uçağın pilotu Luigi Wilmo Franceschetti, sahile yakın bir şekilde denizin üzerine acil iniş gerçekleştirdi. Sürtünmeden dolayı takla atan uçağın altından kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan pilot, kazayı hafif yaralarla atlattı. Suya düşen uçağın pilotu Marco Ricci’nin cansız bedeni ise kıyıdan 2 kilometre uzakta uçağın iskeletinin altında bulundu.
İki pilot da ’Goodfellas’ isimli amatör hava akrobasisi takımının üyeleriydi. Pilotların yer alacağı Frecce Tricolori hava akrobasisi gösterisi yaşanan trajedi nedeniyle iptal edildi.