Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya geldi.
Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos, temasları kapsamında geldiği Priştine’de Kosova İçişleri Bakanı Skender Hyseni ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku ile bir araya geldi. Avramopulos, Başbakanlıktaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği tarafından Kosova’nın vize muafiyetine tabi tutulması bakımından iyimser olduğunu kaydederek, “Gerçek sonuçlarla, yolsuzluğa karşı mücadele ve yaşanan göç krizinin önlenmesi ile Kosovalıların vizesiz yolculuk yapmalarına yardımcı olacağız” şeklinde konuştu. Avramaopolus, hükümetin reformlara hız kazandırarak, Kosova’yı geleceği parlak bir konuma dönüştüreceğine inandıklarını söyledi. Son günlerden Kosova’dan Avrupa ülkelerine yapılan yasa dışı göç dalgasının azalmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos, Kosova Hükümeti’nin yeni iş yerlerinin açılmasına odaklanması gerektiği görüşünü savundu.
Kosova İçişleri Bakanı Skender Hyseni, vize muafiyeti konusunda bir an önce karar verilmesinin Kosova vatandaşları açısından çok büyük önem arz edeceğini ifade etti. Avrupa Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku ise, AB ile Ortaklık ve İstikrar Antlaşması’nın imzalanması için Kosova’nın hazır olduğunu söyledi.
Öte yandan, Avrupa Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos temasları kapsamında Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve Başbakan İsa Mustafa ile bir araya geldi.