Avcı, "İl başkanlığına aday olmamın bir çok nedeni var. Bunlardan en önemlisi 'Şucu bucu' yaftalarıyla hareketimizin mensuplarının ötekileştirilmiş, kırgınlıkların artmış ve küskünlerin sayısının çoğalmış olmasıdır. Bizim amacımız partimiz içerisinde küskünlükleri ve kırgınlıkları çözüme kavuşturup, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde partimizi ve liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'yi iktidar yapmaktır. Bu anlamda hazırlamış olduğumuz projelerimiz ile bu göreve talip olduk" dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, ilk ziyareti kendilerine gerçekleştiren Avcı ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. 



İkinci durak olarak TÜRKAV’ı ziyaret eden Erkan AVCI TÜRKAV Samsun şube başkanı Muharrem YILDIRIM ve yönetimine, ülkemizin içinde bulunduğu ve zor bir dönemeçten geçtiği bu dönemde vatandaşlarımızın doğrularla bilgilendirilmesi adına vakfın yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ederek sivil toplum kuruluşlarının toplumumuzun bir çok kesiminin ortak sorunlarının dile getirilmesi adına önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
TÜRKAV Samsun şube başkanı Muharrem YILDIRIM’da il başkan adayı Erkan AVCI ve ekibine ziyaretinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bu ziyaretinin ardından Avcı'nIn sonraki durağı ise MHP İlkadım İlçe teşkilatı oldu. Ocak ayında yapılan seçimlerde MHP İlkadım İlçe Başkanı seçilen Hüseyin Ordu'yu ilçe binasında ziyaret eden MHP Samsun İl Başkan adayı Erkan Avcı, "Gördüğümüz kadarıyla ilçe teşkilatlarımız Haziran ayında yapılacak olan seçimlere hazır durumda. Öncelikle yeni göreve gelen ilçe başkanımız ve yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz şuan içerisinde bulunduğumuz sürece sadece il başkanlığı olarak bakmıyoruz. Samsun'da bulunan 17 ilçe teşkilatımız ile birlikte yapacağımız istişareler sonucu Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde milletvekili sayımızı arttırarak MHP'yi Samsun'da iktidar yapmak istiyoruz. Bu anlamda Samsun'u hareketlendirecek tecrübeli dava arkadaşlarımız ile yola çıktık. Samsun'da güçlü bir teşkilat yapımız olacak. Amacımız 2015 Genel seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi başbakan yapmaktır" diye konuştu.

MHP İlkadım İlçe Başkanı Hüseyin Ordu, ise Avcı'ya çalışmalarında başarılar dileyerek, 2015 seçimlerine teşkilat olarak güçlü bir şekilde hazırlandıklarını dile getirdi.